به گزارش خبرگزاری مهر، روزنامه اتریشی "استاندارد" در گزارشی در این باره نوشت : از ماهها قبل مشاوران سارکوزی زمینه های لازم فرهنگی و سیاسی را برای ریاست دوره ای فرانسه بر اتحادیه اروپا فراهم می کنند.
این در حالی است که رای منفی ایرلند به پیمان اصلاحی لیسبون دقیقا چهار نکته مورد توجه فرانسه در زمینه های دفاعی، مسئله مهاجران، مسئله محیط زیست و کشاورزی را تحت تاثیر قرار داده است .
این روزنامه اتریشی در ادامه خاطر نشان کرد : به این ترتیب ریاست دوره ای فرانسه بر اتحادیه اروپا در یک شرایط بحرانی حاصل از نه ایرلند به پیمان لیسبون برگزار می شود و رئیس این دوره ( سارکوزی ) از یک نوع مبارزه طلبی سخن می گوید.
در ادامه این مطلب آمده است : پس از نه ایروان به پیمان لیسبون سارکوزی می خواهد در نقش رئیس دوره ای بر اتحادیه اروپا شعار نزدیکی به شهروندان را مد نظر قرار دهد.
این در حالی است که جدیدترین نظرسنجی ها حاکی از آن است؛ در فرانسه شور و هیجان درباره اتحادیه اروپا، آشکارا پایین آمده است. در پاسخ به این پرسش که آیا آنها اتحادیه اروپا را بیشتر با ترس بررسی می کنند؛ یا با امید تنها 30 در صد از پرسش شوندگان به دنبال کردن مسائل این اتحادیه با امید اعتقاد داشته و 33 درصد پرسش شوندگان نیز در حال حاضر مسائل این اتحادیه را توام با ترس و نگرانی دنبال می کردند و 37 درصد نیز هم زمان به ترس و امید درباره مسائل پیش روی این اتحادیه اعتقاد داشتند.
"استاندارد" در ادامه خاطر نشان کرد : سارکوزی در حال حاضر توقف وسعت اتحادیه اروپا را در نظر دارد و بر این عقیده است که وسعت اتحادیه اروپا پیش از تصویب پیمان لیسبون امکان نخواهد داشت.
نویسنده در ادامه به نقل از منابع بروکسل می نویسد : برای نجات قرارداد لیسبون دو راه حل در حال حاضر مد نظر است. یکی اینکه در نشست آینده سران این اتحادیه در اکتبر، ایرلند یک بسته راه حلی را ارائه داهد و رای گیری دوم درباره این پیمان در ایرلند برگزار شود که در صورت مثبت بودن آن این قرارداد سریعا در چچن و لهستان نیز تصویب شده و قبل از انتخابات بعدی پارلمانی در اتحادیه اروپا در ژونی 2009 به مرحله اجرا در آید.
یک راه حل دیگر که در صورت موافقت نکردن ایروان با رای گیری مجدد و یا نه دوباره مردم این کشور به این قرارداد اصلاحی مد نظر است؛ این است که یک قرارداد اصلاحی تغییر یافته در 26 و یا 25 کشور عضو اتحادیه اروپا به حالت اجرا در آید و این کشورها یک اجماع جدید را تشکیل دهند و کشورهایی که درباره تصویب این قرارداد مشکوک هستند مانند ایرلند، چچن و شاید اتریش در صورت رد این قرارداد، خارج از این اجماع قرار بگیرند.
در پایان این مطلب به خواست دیگر فرانسه مبنی بر نزدیکی بیشتر اتحادیه اروپا به سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) اشاره شده و آمده است : به این خواسته فرانسه به ویژه در کشورهایی از جمله اتریش، ایرلند و اسکاندیناوی شدیدا انتقاد می شود .
به این ترتیب و با نگاهی به وضعیت رای گیری مردم ایرلند به پیمان لیسبون از نظر دیپلماتهای بروکسل تحقق چنین هدفی به راحتی قابل دستیابی نیست.
نظر شما